Värikoukun valmistus


Koukku VMC 9619, pitkävartinen, koko 14. Viikset sidotaan langalla koukun keskiosaan kiini, ne voidaan myös sitoa koukun runkoon. Koukku pohjustetaan valkoisella epoksimassalla, jolla saadaan värit kirkkaampana esiin. Perustippa sekoitetaan värijauheesta ja epoksimassasta, perustipan koko ei saa olla liian suuri, sen päälle tulee vielä muita värejä, varottava viiksien sotkemista massaan.

Kolmikulmainen naama (keltainen) ulottuu koukusta koukkuun. Lisävärin voi laittaa perustipan alaosan päälle (punainen). Toinen mahdollisuus on, että tekee punaisesta perustipan ja oranssista kauluksen. Iskuhaara tulee yhden haaran juureen (vihreä). Silminä käytetään yhtä tai useampaa pistettä, yhdelle pisteelle (musta) tehdään kontrastipiste (valkoinen). Viikset leikataan sopivan pituiseksi.


Työtukki on välttämätön apuväline silloin kun tehdään useampia koukkuja samanaikaiseti. Massan jähmettyminen oikeaan muotoon tehdään kääntelemällä tukkia. Hyvä työväline pumpulipikkojen muoviputkesta tehty koukun alusta tarkempaan liimamassan levittämiseen.